FAQ DLA STUDENTÓW      ANKIETA      GAZETA PULS UM      REGULAMIN      FORUM      GALERIA

Forum PULS UM Strona Główna Forum PULS UM
Forum Gazety Studentów "Puls UM"

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat
 Ogłoszenie 

Zapraszamy wszystkich kandydatów na ich forum.

Poprzedni temat «» Następny temat
Biotechnologia 2010/2011
Autor Wiadomość
dragonka 
Bywalec

Kierunek: Farmacja, Biotechnologia
Rok: II
Typ studiów: dzienne
Wysłany: 2010-07-17, 18:50   Biotechnologia 2010/2011

Jest ktoś, kto zaczyna w tym roku?

Poziom: 10 HP   3%   6/230
   MP   100%   110/110
   EXP   100%   22/22
mumu 
Początkujący

Wysłany: 2010-07-27, 11:54   

Teraz z czystym sumieniem mogę napisać, że jestem ja:) dzisiaj zrobiłam się niebieska na liście:)

Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   44%   4/9
dragonka 
Bywalec

Wysłany: 2010-07-31, 00:03   

Gratuluję ;) Mam nadzieję, ze pojawi się ktoś jeszcze. Bo na chwilę obecną to mamy 1/6 roku. Licząc jeszcze jednego znajomego z farmacji to jest nas już trójka, więc w sumie 1/4, co oznacza, że można już robić imprezę integracyjną ;p

MP   100%   110/110
   EXP   100%   22/22
pati1r91 
Początkujący

Wysłany: 2010-08-05, 20:55   

No to jest nas czworo. :D

Poziom: 1 HP   1%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   33%   3/9
dragonka 
Bywalec

Wysłany: 2010-08-06, 11:05   

No proszę, to świetnie ;) Nie chciałabym nikogo męczyć, ale gdyby ktoś miał ochotę napisać cokolwiek o sobie to byłoby miło ;p

MP   100%   110/110
   EXP   100%   22/22
mumu 
Początkujący

Wysłany: 2010-08-06, 13:25   

Czemu nie, ja mogę coś o sobie napisać:)
Jestem Lena (właściwe imię jest trochę dłuższe i nie przepadam za nim). Jak 1/12 tego roku już wiadomo, studiowałam przez rok psychologię na UAMie (przekonałam się, że to zdecydowanie nie dla mnie). Trudno się przedstawić wirtualnie, ale mogę rzucić paroma zdaniami na swój temat. Uwielbiam koty, muzykę (bjork!), Skandynawię i herbatę. Jestem strasznym leniuchem (nie lubię się ze sportem, chyba, że joga albo pływanie). Marzę o tym, by zobaczyć Islandię. Dużo czytam, głównie klasykę. No i nie mogę się doczekać nowych studiów, ale przyznaję szczerze, że trochę się boję^^

Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   44%   4/9
dragonka 
Bywalec

Wysłany: 2010-08-06, 21:00   

Ja myślę, że nie ma się czego bać ;) Ale pewnie łatwo mi mówić, jak już od roku studiuję na tej uczelni... Przynajmniej stresy związane z samym Poznaniem i uczelnią trochę się redukują. I podobno pierwszy rok nie jest taki zły.

A jeśli chodzi o mnie... Lubię czytać (Zadie Smith, Gaiman, różni inni ;)) , uwielbiam psy (mam spaniela Gufika), konie, kocham spokój i przyrodę, spływy kajakowe, wypady rowerowe, rajdy konne. Lubię też pisać, ale nie żadne większe formy (nie umiałabym np., tak jak mój brat, siedzieć miesiącami, pisząc powieść), raczej jakieś krótkie rzeczy, np. do Pulsu UM, rzadko jakiś wiersz (bardzo rzadko, bo z reguły jestem dość pragmatyczna xD). Poza tym lubię języki, a angielski to mój najulubieńsiejszy! Maluję też trochę i rysuję, ale zazwyczaj szkoda mi czasu na coś innego niż portrety koni ;) Za sportem jakoś super nie przepadam, ale lubię pojeździć na rowerze czy na rolkach (zapraszam nad Maltę!) No i oczywiście lubię chemię(zdecydowanie bardziej organiczną), biologię, genetykę i... hobbystycznie astronomię ;p To tyle myślę, z takich rzeczy, których nie widać na pierwszy rzut oka ;)

MP   100%   110/110
   EXP   100%   22/22
pati1r91 
Początkujący

Wysłany: 2010-08-07, 09:45   

Jeśli chodzi o mnie, to jestem tegoroczną maturzystką i baaardzo długo zastanawiałam się nad wyborem kierunku, także mam nadzieję, że okaże się on być trafnym XD. Trochę się kitram przed studiami na UM, no ale zobaczymy.
Bardzo lubię chemię i matmę, chociaż moje zainteresowania poszły ostatnio w kierunku inżynierii genetycznej. Czytam mangę i oglądam anime. Uwielbiam moje koty, których mam całą masę. Moją pasją jest karate, bez którego nie potrafię już żyć.
Tak wstępnie, to chyba tyle o mnie :) . Mam nadzieję, że jeszcze ktoś dołączy do naszego skromnego grona na tym forum.

MP   100%   8/8
   EXP   33%   3/9
dragonka 
Bywalec

Wysłany: 2010-08-07, 11:20   

pati1r91, w takim razie na pierwszym roku trochę się zmierzysz właśnie z matmą i chemią ;) A z tymi zainteresowaniami nie myślałaś o technologii chemicznej? Mam przyjaciółkę z tymi samymi zainteresowaniami i czuje się tam jak ryba w wodzie ;) Ale oczywiście ze swojego punktu widzenia rozumiem Twój wybór. A w jakim sensie chciałabyś się zajmować inżynierią genetyczną? Innymi słowy: na czym chciałabyś pracować?
A co myślicie o jakiejś imprezie integracyjnej naszego wielkiego roku?

MP   100%   110/110
   EXP   100%   22/22
pati1r91 
Początkujący

Wysłany: 2010-08-07, 12:11   

Długo byłam przekonana, że pójdę na polibudę na tą biotechnologie. Ostatecznie jednak zdecydowałam się już na UMP i myślę, że będzie dobrze. Moim najnowszym odkryciem jest to, że chciałabym się zajmować szczepionkami. Ale mogłabym dużo o tym mówić, bo już nie raz się rozmyśliłam, co do tego, co chcę w życiu robić.

hmn... Impreza integracyjna - nie widzę żadnych przeszkód. :)

MP   100%   8/8
   EXP   33%   3/9
Odpowiedz do tematu